Chat Kuyruk Performansı

Chat Kuyruk Performansı


Chat Kuyruk Performansı

Chat kuyruk performans raporunda kuyruk seçmeden rapor çekmek istediğinizde bütün kuyrukların verilerini getirmektedir. Kuyruk olarak belirli bir kuyruk seçmeniz durumunda sadece o kuyruğa ait verileri alabilirsiniz. 


Başlangıç ve Bitiş tarih aralığını giriyoruz.

                                                                

Süre Birimi olarak Saniye,Dakika ve Zaman olarak çekebiliyoruz. Hangi birimi seçerseniz veriler seçtiğiniz birimde sizlere yansıtılmaktadır. 

Kümülatif seçilir ise toplam veriler görüntülenir.

Kuyruk: Chat’in gerçekleştiği kuyruk bilgisini gösterir.

Tarih: Hangi tarihe ait verilerin olduğunu gösteririr.

Chat Sayısı: Benzersiz Chat sayısını ifade eder. Chat'in parka gittiği durumlarda var olan chat kapatılmadığından ve hala devam ettiğinden Chat tektir ve tek yazılır. Örneğin: 3 kere parka giden bir chat, chat sayısına 1 kez dahil edilir.


Kuyruktaki sıra sayısı: Kuyruğa kaç tane Chat girdiği bilgisini verir. Parka gittikten sonra kuyruğa tekrar giren Chat’leri dahil eder.


Yanıtlanan Chat: Kabul edilen Chat Toplamlarını ifade eder. Her parka giden Chat için birden fazla kez kabul edilme durumunda birden fazla kez yazılır.


Reddedilen Chat: Reddedilen Chat Toplamlarını ifade eder. Her parka giden Chat için birden fazla kez red edilme durumunda birden fazla kez yazılır.


Kaçan Chat: Deafult olarak “0” gelmektedir. (Mevcutta Chat’in abandon olma özelliği bulunmamaktadır. Daha sonraki geliştirmelerle güncellenecektir.)


Cevaplanma Oranı: Chat'lerin toplam kabul sayısı / Chat'lerin toplam kuyruğa giriş sayısı formülü ile ifade edilir.


Cevaplama Hızı: Toplam kuyrukta bekleme süresi / toplam cevaplanan Chat sayısı formülü ile bulunur.


SL İçerisinde Cevaplanan: Chat'in son kuyruğa girişinden cevaplanmasına kadar geçen süre, kuyruk ayarlarındaki SL süresinin altında olanların toplamıdır.

Bu süre kuyruk içerisinden değiştirilmektedir. Operasyon SL sürenize göre düzenleyebilirsiniz.

SL: Kuyruk ayarlarında tanımlı Servis Seviyesi içerisinde cevaplanan Chat adedi / toplam cevaplanan Chat adedi formülü ile bulunur.


Müşteri  Temsilcisi İle Toplam Chat Süresi: MT ile yapılan Chat’lerin toplam süresini ifade eder.

Müşteri Temsilcisi ile Ortalama Chat Süresi: Yanıtlanan Chat’lerin sürelerinin toplamı/Yanıtlanan Chat adedi

Toplam Bekleme: Toplam “waiting” süresini verir.

Ortalama Toplam Bekleme: Toplam kuyrukta bekleme süresi (Gelen tüm Chat'lerin) / Gelen Chat adedi formülü ile bulunur.

Maksimum Bekleme: Kuyruktaki bekleyen Chat’lerin en uzun süre bekleyeninin süresini verir.


Park Sayısı: Parka giden Chat sayısını ifade eder. Bir Chat birden fazla kez parka gittiyse birden fazla kez sayılır.


Total First Queue Wait Time: Gelen chatlerin ilk girdikleri kuyruktaki toplam bekleme süresidir.

Avg. Wait Duration:    olarak hesaplanmaktadır.




    • Related Articles

    • Müşteri Temsilcisi Chat Performansı

      MÜŞTERİ TEMSİLCİSİ CHAT PERFORMANS RAPORU Müşteri temsilcisi chat performans raporunda müşteri temsilcisi seçmeden rapor çekmek istediğinizde bütün müşteri temsilcilerinin verilerini getirmektedir. Belirli bir müşteri temsilcisi seçmeniz durumunda ...
    • Çağrı Kuyruk Performansı

      KUYRUK PERFORMANS RAPORU Kuyruk performans raporunda kuyruk seçmeden rapor çekmek istediğinizde bütün kuyrukların verilerini getirmektedir. Kuyruk olarak belirli bir kuyruk seçmeniz durumunda sadece o kuyruğa ait verileri alabilirsiniz.  Başlangıç ve ...
    • Müşteri Chat Değerlendirme Skoru

      Müşteri Chat Değerlendirme Skoru Müşteri Chat değerlendirme skoru raporunda kuyruk seçmeden rapor çekmek istediğinizde bütün kuyrukların verilerini getirmektedir. Kuyruk olarak belirli bir kuyruk seçmeniz durumunda sadece o kuyruğa ait verileri ...
    • GÜNLÜK YÖNETİCİ ÖZETİ VE GÜNLÜK KUYRUK PERFORMANSI ÖZETİ

      GÜNLÜK YÖNETİCİ ÖZETİ Gelen Çağrılar Gelen çağrı sayısı: İlgili gün içerisinde mesaiiçi ve mesaidışında gelen toplam çağrı adedidir. Burada kuyruğa bağlanmadan kapanan çağrılar da dahildir. Cevaplanan çağrı sayısı: Kuyruğa girip müşteri temsilcisi ...
    • Chat Interval Queue Performance

      Chat Interval Queue Performance Chat interval queue performance raporunda kuyruk seçmeden rapor çekmek istediğinizde bütün kuyrukların verilerini getirmektedir. Kuyruk olarak belirli bir kuyruk seçmeniz durumunda sadece o kuyruğa ait verileri ...