Statüler

Statüler


Statüler

Statüler sistemde kayıtlı olan müşteri temsilcisi rolüne sahip kullanıcılar için tanımlanır. Hangi statüde ne kadar durabileceği ve belirlenen süre aşıldığında uyarı pop-up çıkması için düzenlemelerin yapıldığı alandır. 

Örnek: Tanımlanan mola süresi 20 dakika ise ve müşteri temsilcisi 20 dakikadan fazla sistemde molada kalırsa supervisor ekranında o müşteri temsilcisinin bulunduğu alan boyanır ve size o müşteri temsilcisinin 20 dakikadan fazla molada kaldığını işaret eder ya da müşteri temsilcisi ekranında ‘’Statü süreniz kabul edilebilir sınırı aştı. Lütfen statü değiştirin’’ uyarısı çıkar.




Müşteri Temsilcisi Ekranı


Üst alandaki statüler (Hazır, ACW, Kısa Mola, Yemek, Eğitimde, Toplantı) Müşteri Temsilcileri tarafından seçilebilen statülerdir. 

Bir alt alandaki Çalıyor, Konuşuyorum, Bekletme, Wrap Up, Chat statüleri, karşılanan çağrı süresince sistem tarafından yönetilen statülerdir. Aktif hale gelen statünün çerçevesi renk değiştirmektedir.


Çağrı Müşteri Temsilcisi ekranına düştüğünde Çalıyor statüsü aktif hale gelir.

Çağrı cevapladığında Konuşuyorum statüsüne geçilir.

Müşterinin hatta beklemeye alınması durumunda Bekletme statüsü aktif hale gelir.

Çağrı sonlandığında MT hazıra geçene kadar aktif olan kısım Wrap-up kısmıdır.

Chat cevaplandığında Chat statüsüne geçilir.


Hazır statüsüne tıklandıktan sonra çağrı almaya hazır duruma geçilir. Hazır statüsü dışındaki statülerde çağrı gelmemektedir. 

ACW statüsü, çağrı sonrası işlemler için kullanılabilen After Call Work statüsüdür.

Kısa Mola statüsü, mola kullanımları için tasarlanmıştır 

Yemek statüsü, yemek molası kullanımları için tasarlanmıştır 

Eğitimde statüsü eğitimler için, Toplantı statüsü toplantıda geçen zamanın ölçülmesi için tasarlanmıştır. 

Bu statüler dışında özel statüler de tanımlanabilmekte ve Özel Statü kutucuğundan seçilebilmektedir.



Statü Ayarları




Alarmlar dakika, pop-uplar saniye cinsinden yazılmalıdır.


Çalıyor, konuşuyor gibi statülerde değişiklik yapılamaz. Bu statülere limit de verilemez. 

Kısa mola için limit 5 denilirse aynı anda 5 kişi seçebilir. -1 denilirse statü kimse tarafından seçilemez.

Alarm olarak verilen değer supervisor ekranında, pop-up olarak verilen değer müşteri temsilcisi ekranında gözükür. 


Yukardaki örnekte müşteri temsilcisi kısa mola statüsüne geçtiğinde, 15 saniyeden itibaren ekranda süre aşımı olduğuna dair uyarı pop-up şeklinde çıkmaya başlar. 1. dakikadan itibaren ise supervisor ekranında alarm oluşur. 

Mt ekranı:



Supervisor ekranı:





Süpervizör ekranında bekleyen çağrıları takip edebilmek ve uyarı alınmasını sağlamak için bekleyen çağrı tanımlaması yapılır.

Bekleyen çağrı alarmı oluşturmak için örneğin çağrı sayısı 1 ise bir çağrı alarmı oluşsun şeklinde ayarlanabilir veya çağrının süresinden de alarm oluşturulabilir. Örneğin, 60 saniye denilirse, bir çağrı eğer 60 saniyeden fazla beklerse supervisorda alarm oluşacaktır.


Statü Limit Ayarı

Sistem yöneticisi gelişmiş ayarlar



Reserv Statü

Sistem yöneticisi gelişmiş ayarlar


Rezerv statüye izin ver denilirse müşteri temsilcisi konuşuyorum statüsündeyken rezerv statü seçebilirler.





    • Related Articles

    • Kuyruk Bazlı MT Performans

      KUYRUK BAZLI MT PERFORMANS Kuyruk bazlı MT performans raporunda müşteri temsilcisi seçmeden rapor çekmek istediğinizde tüm temsilcilerin verilerini getirmektedir. Müşteri temsilcisi olarak belirli bir temsilci seçmeniz durumunda sadece o temsilciye ...
    • Takım Performans Raporu

      Takım Performans Raporu Takım performans raporunda takım seçmeden rapor çekilirse tüm takımlara ait veriler getirilmektedir. Belirli bir takım seçildiğinde o takıma ait veriler getirilmektedir. Başlangıç ve bitiş tarihi seçilir. Süre birimi olarak ...
    • MT Çağrı Performansı

      MT PERFORMANS RAPORU MT performans raporunda müşteri temsilcisi seçmeden rapor çekmek istediğinizde tüm temsilcilerin verilerini getirmektedir. Müşteri temsilcisi olarak belirli bir temsilci seçmeniz durumunda sadece o temsilciye ait verileri ...
    • Kullanıcı Oluşturma ve Kullanıcı Ayarları

      Kullanıcı Oluşturma ve Kullanıcı Ayarları   Kullanıcı Oluşturma:    Bu dokümanda kullanıcı nasıl oluşturulur ve kullanıcı ayarları anlatılacaktır.    Yeni kullanıcı oluşturulmak istenilen tenanta (xxx.alo-tech.com) giriş sağlanır.     Sistem ...