Gelen Çağrı Zaman Kontrolü

Gelen Çağrı Zaman Kontrolü


GELEN ÇAĞRI ZAMAN KONTROLÜ

Gelen çağrı zaman kontrolünü ayarlamak normal IVR düzeninden farklı olarak istediğiniz zaman genel akışı bozmadan özel günlerde,tatillerde,teknik aksaklıklarda ya da mesai dışı gibi anlarda hızlı bir şekilde duruma el koyma da size yardımcı olacaktır. 


Şimdi öncelikle IVR de zaman kontrolünün nasıl olduğuna bakalım:

Sistem Yöneticisi > Karşılama Menüsü’ne girdiğimizde normal akışımız için bir IVR menüsü oluşturuyoruz ve burada haftaiçi mesai zamanlarını ve haftasonu mesai zamanlarını ayarlıyabiliyoruz. Menüden zaman kontrol adımını seçtiğimizde içinden istediğimiz zamanı seçip  ayarlayabiliyoruz.









Fakat , acil durumlarda genel akışı bozmadan hazır karşılama menüleri hazırlayarak sadece anlık olarak genel akışı ezerek istediğimiz zamanları ayarlayabilidiğimiz bir sistemde mevcut.


Bu durumda önceden oluşturacağınız basit bir IVR ile kolaylıkla çözüme gidebilirsiniz. Bunun için öncelikle basit bir şekilde nasıl IVR oluşturacaksınız önce ona bakalım.


1-)Daha önceden dediğim gibi anlık olarak gelişen durumlar için yapacağınız IVR da sadece anons adımını koymanız ve root adımını anons adımına bağlamanız yeterli olacaktır. İsterseniz fazladan size ulaşamayanlar  için sesli mesaj veya başka adımlarda kullanabilirsiniz fakat biz en basit hali ile ele alalım öncelikle.





Anons için ise yapmanız gereken ufak bir detay mevcut.Anonsu hazırladıktan sonra bazı programlar yardımı ile uzantısını wav. haline getirmeniz ve sisteme o şekilde yüklemeniz gerekmektedir. Örnek programlar internette mevcuttur mesela goldwave gibi. Programı indirip kurduktan sonra sayfanın sol üst köşesinde bulunan file kısmını seçip ordan da batch processing i seçiyoruz. İçine girdiğimizde convert bölümünden PCM signed 16 bit mono seçeneğini seçtikten sonra dosyayı sürükleyip begin diyoruz , wav uzantılı anonsunuz hazır olacaktır.










Yukarıda ki örnekte hava muhalefeti için oluşturulmuş basit bir IVR’i görüyorsunuz. Şimdi bu hazır IVR sistemde duracak ve hava muhalefeti ile karşılaştığınızda bitene kadar devreye alabileceksiniz.


Bunun için de sistem yöneticisi > gelen çağrılar bölümüne girip:

Sayfada sağ üst köşede yer alan + sekmesini tıklayıp içinden gün ve zamanını ve hangi IVR’in çalıştırılması seçiyoruz.







Burada Gelen çağrılar kısmına bir isim girebilirsiniz. Aranan numara kısmına hangi numaralar için uygulanacaksa o numaraları ekliyorsunuz. Sesli yanıt sisteminden önceden hazır bir şekilde oluşturduğunuz ve bekleyen IVR’i seçiyorsunuz. Daha sonrasında gün ve zaman kontrollerini ayarlayıp kaydete basıyorsunuz.




Böylelikle genel akışınızı değiştirmeden belirli gün ve zaman aralığında hazırda bulunan anons ve IVR’i devreye alabiliyorsunuz.


Hazırlayan:Yavuz Selim Koç



    • Related Articles

    • Kuyruklardan Kacan Cagrı Kontrolu

      KUYRUKLARDAN KAÇAN ÇAĞRI KONTROLÜ Kuyruktan kaçan çağrı, kuyruğa girmiş ama kuyrukta cevaplanmamış çağrılardır. Kuyruklarda kaçan çağrılar için kaçan çağrı takibi oluşturulabilir. Kuyruktan kaçan çağrı detayını görebilmek için Supervisor ekranından ...
    • Çağrı detay

      ÇAĞRI DETAY RAPORU Çağrı detay raporunda kuyruk seçmeden rapor çekmek istediğinizde bütün kuyrukların verilerini getirmektedir. Kuyruk olarak belirli bir kuyruk seçmeniz durumunda sadece o kuyruğa ait verileri alabilirsiniz.  Belirli kullanıcılara ...
    • Çağrı Kuyruk Performansı

      KUYRUK PERFORMANS RAPORU Kuyruk performans raporunda kuyruk seçmeden rapor çekmek istediğinizde bütün kuyrukların verilerini getirmektedir. Kuyruk olarak belirli bir kuyruk seçmeniz durumunda sadece o kuyruğa ait verileri alabilirsiniz.  Başlangıç ve ...
    • MT Çağrı Performansı

      MT PERFORMANS RAPORU MT performans raporunda müşteri temsilcisi seçmeden rapor çekmek istediğinizde tüm temsilcilerin verilerini getirmektedir. Müşteri temsilcisi olarak belirli bir temsilci seçmeniz durumunda sadece o temsilciye ait verileri ...
    • Çağrı bildirimi ve kulaklık ayarları

      Çağrı Bildirimi, Pop-up ve Kulaklık Ayarları WebRTC ye geçiş sağlandıktan sonra bilgisayarda chrome üzerinde ve kulaklık ayarlarında yapmamız gereken adımları göstereceğim. İlk olarak chrome üzerinde adres çubuğunun sol tarafında bulunan Güvenli ...