Kalite Değerlendirme Formu ve Düzeni Hazırlama

Kalite Değerlendirme Formu ve Düzeni Hazırlama


Kalite Değerlendirme Formu:


Bu dokümanda Kalite Değerlendirme Formu nasıl oluşturulacağı anlatılacaktır. 

Süpervisorlar veya çağrı dinleme yetkisi olan kişiler mt’lerin yapmış olduğu görüşmelerin ses kayıtlarını dinleyerek bu görüşmeleri ‘Kalite Değerlendirme Formu’ yardımı ile değerlendirip puanlandırabilirler.
Bu formu hazırlarken müşterinin talebine göre formun içeriği oluşturulur.
Müşterilerden gelen taleplere örnek olarak aşağıdaki soruları verebiliriz.
İletişim-İkna yeteneği;
-Evet 20 -Kısmen 10 -Hayır 0
Açılış Kapanış Kriterlerine Uyudu Mu?
-Evet 20 -Kısmen 10 -Hayır 0
Yukarıdakilere benzer sorular müşteri tarafından kalite değerlendirme forumunun hazırlanabilmesi için gönderilir.



Yukarıda örnek bir Alo-Tech ekranı görülmektedir.Kalite Değerlendirme Formu oluşturmak için öncelikle Sistem Yöneticisi’ne giriş yapılması gerekmektedir.



Sistem Yöneticisi kısmına girdikten sonra karşımıza çıkan ekrandan Kalite Değerlendirme Formu seçeneği seçilir.




Kalite Değerlendirme Formu seçeneği seçildikten sonra çıkan ekranının sağ üst köşesinde bulunan “+” sembolüne basılır.


Bu işlemler gerçekleştirildikten sonra yukarıdaki ekran karşınıza çıkmaktadır.Bu ekran üzeriden istenilen Kalite Değerlendirme Formu oluşturulur.Yukarıdaki kırmızı ile işaretli olan bölüme Kalite Değerlendirme Formu adı yazılır.


Onay kutuları Kalite Değerlendirme Formunda oluşturmak istediğiniz soruları ve seçeneklerini  belirleyebildiğiniz bir alan sunmaktadır.Genellikle oluşturulmak istenen sorular bu özellik ile oluşturulur.



Onay kutuları kısmına basıldığında ekranın sol kısmında yukarıdaki soru alanı çıkmaktadır.



Soruları ve seçenekleri oluşturmak ve düzenlemek için yukarıda kırmızı ile işaretlenmiş “Soru Düzenle”ye basılır.



Soru Düzenle kısmına basıldıktan sonra karşınıza çıkan ekran yukarıdaki gibidir.

Question Alanı: Oluşturmak istenen soru bu bölüme yazılır.

Açıklama Alanı: Soru için herhangi bir açıklama yapılmak istenirse bu bölüme yazılır.”Açıklama alanına dahil et” butonu işaretlenirse soruya açıklama alanına yazılan kısım da eklenir.

Seçenek Düzeni Alanı: Soru için oluşturulmak istenen seçeneklerin sayfadaki düzenini belirleyebildiğimiz bir alan sunmaktadır.



Seçenek Düzeninde iki seçenek bulunmaktadır.Bunlardan birincisi Dikey seçeneğidir.Eğer dikey seçeneği işaretlenirse seçenekler aşağıdaki gibi dikey sıralanır.


Bunlardan diğeri ise Yatay seçeneğidir.Eğer yatay seçeneği işaretlenirse seçenekler yatay sıralanır.

Options Alanı:Bu alanda seçenekler ve bu seçeneklerin skorları oluşturulur.Aşağıda kırmızı ile işaretli olan “+” ile seçenek eklenir.

Her soruda kesinlikle puan olması gerekmektedir. Yoksa kalite değerlendirme formu hatalı olacaktır.




Radyo Butonları Onay Kutuları gibi Kalite Değerlendirme Formunda oluşturmak istediğiniz soruları ve seçeneklerini  belirleyebildiğiniz bir alan sunmaktadır. Radyo Butonlarının onay kutularından farkı ise radyo butonunda sadece tek seçenek seçilmesine olanak sağlar.Ancak bu durum onay kutuları için geçerli değildir.Onay kutularında birden fazla seçenek işaretlenebilmektedir.Bu iki seçenek oluşturulacak Kalite Değerlendirme Formunun yapısına göre değişiklik göstermektedir.




Radyo Butonuna basıldıktan ve Soru Düzenle kısmına girildikten sonra karşınıza yukarıdaki ekran çıkmaktadır.Bu ekranın özellikleri onay kutuları ekranı ile birebir benzerlik göstermektedir.


Soru oluşturma seçeneklerinden bir diğeri ise yukarıda kırmızı ile işaretlenmiş Açılır Menü’dür.


Açılır Menü seçildikten sonra karşınıza çıkan ekran yukarıdaki gibidir.Bu alanın diğer iki alandan farklıdır.Bu farklılık değerlendirilecek soru seçeneklerinin ekranda liste halinde değil de açılır bir menü şeklinde olmasıdır.Yani seçenekler değerlendirme yapacak kişinin karşısına liste şeklinde gelmez.Değerlendirme yapacak kişi sorunun üzerine tıkladığında seçenekler ekrana gelmektedir.


Kalite Değerlendirme Düzenleri


Oluşturulan Kalite Değerlendirme Formunun çağrı ile entegre olarak çalışabilmesi için gerekli bir takım düzenlemeler yapılmalıdır.Bu düzenleme Sistem Yöneticisinde bulunan Kalite Değerlendirme Düzenleri kısmından yapılır.



Kalite Değerlendirme Düzenlerine girildiğinde yukarıdaki ekran çıkmaktadır.Oluşturduğunuz Kalite Değerlendirme Formu ile aynı olacak şekilde yeni bir Kalite Değerlendirme Düzeni oluşturulması gerekmektedir. Yeni bir Kalite Değerlendirme Düzeni oluşturmak için ekranın sağ üst köşesinde bulunan “+” butonuna basılmalıdır. 


“+” butonuna basıldıktan sonra karşınıza çıkan ekran yukarıdaki gibidir. Kalite Değerlendirme Düzeni Adı bölümüne kalite değerlendirme düzeni adı yazılır. Kalite Değerlendirme Düzeni Ağırlık Dağılımı için ise varsayılan seçilir.”#” altındaki buton seçili olmalıdır.Ağırlık bölümüne ise 100 yazılmalıdır.Sağ alt köşede ise bulunan açılır menüden oluşturulan Kalite Değerlendirme Formu seçilir.Daha sonra Kaydet’ e basılarak ayarlar kaydedilir.




Kalite Değerlendirme Düzeni Ağırlık Dağıtımı;

Varsayılan ve seçilebilir olarak ayarlanabilir. 

Ağırlık : Kalite değerlendirme kaç puan üzerinden ise buna göre puanlama yapılır . Standart olarak 100 puanlaması kullanılır . 1 den fazla kalite değerlendirme formu oluşturulup puanlar dağıtılacaksa puanlama ona göre ayarlanır.

Sabit : Yapılan formun değiştirilmeden sabit olarak kalması için seçilir.


Kaydettikten sonra yukarıdaki ekranda da görüldüğü gibi oluşturulan yapı Kalite Değerlendirme Düzenlerine eklenir.Fakat oluşturulan yeni düzen hala aktif durumda olmadığı için yukarıda da görüldüğü gibi kırmızı ile işaretlenmiş buton kırmızı renktedir.Oluşturulan Kalite Değerlendirme Düzenini aktifleştirmek için kırmızı butona basılmalıdır.Kırmızı butona bastıktan sonra buton yeşil rengini alacaktır.Butonun yeşil rengi alması Kalite Değerlendirme Düzeninin aktif duruma geçtiğini belirtir.Bu son yapılan ayar ile Kalite Değerlendirme Formu kullanılabilir hale gelmiştir.

Hazırlayan:Adalet ÇALKENDİR



    • Related Articles

    • Değerlendirme Özet

      DEĞERLENDİRME ÖZET RAPORU Değerlendiren kullanıcı bilgisi seçilebilir. Değerlendirilen kullanıcı bilgisi seçilebilir. Değerlendirilen takım bilgisi seçilebilir. Değerlendirme yapılırken kullanılan kalite değerlendirme düzeni seçilebilir. ...
    • Değerlendirme Detay Dışa Aktar

      DEĞERLENDİRME DETAY DIŞA AKTAR Değerlendiren kullanıcı bilgisi seçilebilir. Değerlendirilen kullanıcı bilgisi seçilebilir. Değerlendirilen çağrının kuyruk bilgisi seçilebilir. Değerlendirme yapılırken kullanılan kalite değerlendirme düzeni ...
    • Değerlendirme Özet Dışa Aktar

      DEĞERLENDİRME ÖZET DIŞA AKTAR Değerlendiren kullanıcı bilgisi seçilebilir. Değerlendirilen kullanıcı bilgisi seçilebilir. Değerlendirme yapılırken kullanılan kalite değerlendirme düzeni seçilebilir. Değerlendirme yapılan başlangıç ve bitiş tarih ...
    • Müşteri Chat Değerlendirme Skoru

      Müşteri Chat Değerlendirme Skoru Müşteri Chat değerlendirme skoru raporunda kuyruk seçmeden rapor çekmek istediğinizde bütün kuyrukların verilerini getirmektedir. Kuyruk olarak belirli bir kuyruk seçmeniz durumunda sadece o kuyruğa ait verileri ...
    • Kullanıcı Oluşturma ve Kullanıcı Ayarları

      Kullanıcı Oluşturma ve Kullanıcı Ayarları   Kullanıcı Oluşturma:    Bu dokümanda kullanıcı nasıl oluşturulur ve kullanıcı ayarları anlatılacaktır.    Yeni kullanıcı oluşturulmak istenilen tenanta (xxx.alo-tech.com) giriş sağlanır.     Sistem ...